Tukarikahvila täyttyy nälkäisistä oppilaista

tukarikahvila_matias
Musiikki soi ja puheensorina täyttää huoneen. Osa pelaa korttia, osa syö ja joku on muuten vaan läsnä. Tukarikahvila on auki joka koulupäivä kello 12.00-12.30, paitsi keskiviikkona. Tukarikahvilaa pidetään kotitaloudenluokassa. Tukarikahvilassa myydään erilaisia tuotteita: listan tuotteista löydät jutun lopusta. Kahvilassa on usein tungosta ja parhaimmillaan paikalla on jopa 40-50 oppilasta. Tukarikahvilasta hankitaan tarvittava energia, jos kouluruoka ei riitä. Kahvilassa on tietysti myös mukava viettää aikaa. Kahvilan hinnasto on yritetty tehdä mahdollisimman alhaiseksi. Tukarikahvilaa ylläpitävät Sääksjärven koulun tukioppilaat.Tukarikahvila_matias

Sääksjärven koululla on tapana valita ysiluokkalaisia, jotka tukevat ja auttavat uusia seiskaluokkalaisia sopeutumaan yläasteelle siirtyessä, tarjoaahan yläaste monenlaisia haasteita yläasteen pienimmille ala-asteen jälkeen. Tukioppilaat toimivat kaikille koulun oppilaille esimerkkinä ja esikuvana.  Tukareita saa tulla nykimään hihasta ihan milloin vain ja tukioppilas on aina valmis auttamaan.

Tukioppilaat järjestävät seiskaluokkalaisille illanviettoja, ryhmäytymispäivän Tervajärvellä ja toimivat henkisenä tukena koulupäivän aikana. Tukioppilaat myös pitävät keväällä Puntala-päivän tuleville seiskoille eli nykyisille 6.-luokkalaisille. 

Tukioppilaat eli tukarit kävivät koulutuksensa heti vuoden alussa. Koulutus kesti kaksi päivää ja paikalla opittiin monenlaisia ryhmäytymisharjoituksia, joista itsensä nolaaminen nousi vahvasti esille. Tukioppilaat ovat mukana monissa tapahtumissa, joista suurin osa liittyy toki esimerkiksi kiusaamisen vastustamiseen. Tukarit aikovat jatkaa kiusaamisen vastustamista, vaikka koulumme ei olekaan enää KiVa-koulu. Tukioppilastoimintaa on ollut Sääksjärvellä jo pitkään. O

Molemmat toimittajat ovat iloisia siitä, että ryhtyivät tukioppilaiksi. Tukaritoiminta on tarjonnut paljon hienoja kokemuksia ja ehkä jopa uusia tuttavuuksia.

 

Tukarikahvilan hinnasto:

suklaalevy (normaali/pähkinä) 1€

iso suklaapatukka 0.80€

pieni suklaapatukka 0.40€

suolakeksit 0.50 €

pillimehu 0.50€

hampurilainen 1€

välipalapatukat 0.60€

kahvi 0.20 € (ilmaiseksi jonkun muun oston yhteydessä)

Alkuviikosta tarjolla myös:

croissant 0.80€

valkosuklaa donitsi 1€

suklaa donitsi 0.80€

 

Vertti Peltomäki & Matias Mäkiranta

 

(Visited 159 times, 1 visits today)

1 Trackback / Pingback

  1. Lehden uusi nimi julkistettu: Nimikilpailun voittajan julkistus keräsi yli 70 oppilaan yleisön – Sääksytin

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*