Siivoustalkoot Sääksjärvellä

Maanantaina 17.9. soi aamukymmeneltä koulun kaiuttimista laulu, joka hämmensi varsinkin yläkoulun oppilaita. Laulussa laulettiin siivoamisen tärkeydestä hyvin mielenkiintoisella tavalla, ja sen jälkeen opettaja näyttivät diat liittyen siivouspäivään ja sitä seuraaviin viikkoihin. 

Tarkoituksena on, että jokaisella luokka-astella, alkaen eskareista ja päättyen ysiluokkalaisiin, olisi oma viikko, jolloin he siivoaisivat koulua. Pienimmät oppilaat ovat jo pitäneet viikkonsa ja esimerkiksi keränneet roskia kentältä ja siivonneet omia tilojaan. Ykkösluokkalaiset kertovat pitäneensä töistä. Yläkoululaisten viikot ulottuvat aivan joulukuulle saakka, joten Sääksjärvellä todella siivotaan koko syksy. Tämän lisäksi koululla on ollut esimerkiksi viikko, jonka tavoitteena on ollut pitää jätteiden määrä minimissä. 

Siivoustalkoot liittyvät World Clean Up Dayhyn, joka oli lokakuussa 15. päivä. Silloin ympäri maailmaa järjestettiin siivoustapahtumia, joita kuka tahansa pystyi järjestämään. Myös Suomessa oli monia suuria talkoita. 

Virosta lähtenyt Let’s Do It!, joka on näidenkin talkoiden takana, pitää tarkoituksenaan saada vähintään 5% ihmisistä siivoamaan maailmasta puhtaamman. Tämä on onnistumassa hyvin; mukana on tällä hetkellä 17 miljoonaa vapaaehtoista yli 150 maasta. Edelleen World Clean Up Dayn toimintaa yritetään saada laajemmaksi ja suositummaksi, etenkin kehittyneemmissä maissa.  

“Toimintaa tarvitaan, sillä maailmanlaajuisesti katsottuna hukumme muoviin. Jos nykymeno jatkuu, on merissä vuoteen 2050 mennessä enemmän muoviroskaa kuin kaloja”, kirjoitetaan World Clean Up Dayn virallisella sivulla. 

(Visited 105 times, 1 visits today)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*