Sääksjärven koulun liikenneturvapäivä

sdr

Liikenneturvapäivä on Sääksjärven koulun monivuotinen tapahtuma. Tapahtuma järjestettiin 28.9. ja järjestäjinä toimivat Sääksjärven koulun vanhempainyhdistys ja Kaukokiito. Tapahtumassa puhuttiin rekoista, heijastimista ja liikenneturvallisuudesta. Rasteilla oli ohjaajia, jotka kertoivat eri asioista. Rasteja oli kolme ja yhdellä rasteista oli Kaukokiidon rekka.

Kuljettaja ei näe sinua

Rekan kuljettajan hytti on niin korkealla, ettei hän välttämättä näe sinua. Silloin lapsen on hyvä varoa. Rekalle voi vilkuttaa. Silloin kuski huomaa ja näkee pienen lapsen tiellä. Kuljettaja ei näe suoraan rekan puskurin eteen eikä vaunun taakse. Rekan sisätilat olivat mukavat. Tavaratila oli suuri. Hyttiin sai lämmityksen ja siellä oli myös lepotila.

Gallup

Kyselimme oppilailta mielipiteitä tästä päivästä. Yli puolet kysymyksiin vastanneista olivat sitä mieltä, että tapahtuma oli tarpeellinen.

-Lempirastini oli rekan sisäpuolien tutkiminen, kertoo Jasmin Preede luokalta 5C.

Monet muut oppilaat olivat sitä mieltä, että rekan sisätiloissa käyminen oli parasta.

-Minun mielestäni tapahtumaan oli panostettu paljon, kertoi Fanny Björksten 5C:ltä.

-Lempirastini oli se missä puhuttiin heijastimista, kertoi Ilari Saukko luokalta 3A.

Heijasta edestä ja takaa

Heijastimien käyttö on todella tärkeää varsinkin pimeällä. Ilman heijastinta kulkeva ihminen näkyy pimeässä vain viidenkymmenen metrin päähän. Jos ihmisellä on monia heijastimia tai yksikin hän näkyy kolmensadanviidenkymmenen metrin päähän. Sääksjärven koululta ensimmäisille kerrostaloille urheilukentän jälkeen on noin kolmesataaviisikymmentä metriä. Näin pitkälle näkyisit, jos käyttäisit heijastimia.

Älä mene rekan lähelle

Suojatielle mennessä katso oikealle ja vasemmalle, sekä vielä kerran oikealle ja vasemmalle. Mikäli auto pysähtyy, voit ylittää tien. Pyörää pitää aina taluttaa tien yli, vaikka autoja ei näkyisi. Autoja pitää, varoa sillä suurin osa auto onnettomuuksista tapahtuu suojatietä ylittäessä. Eli vaikka auto hidastaisi varmista, että se pysähtyy. Hyviin tapoihin kuuluu heiluttaa kuskille ja kuskinkin kannattaa näyttää, että saa mennä. Rekan kanssa suojatiellä kannattaa olla hyvin varovainen, koska se on iso auto ja tarvitsee paljon pinta-alaa esimerkiksi kääntyessään. Kannattaa varmistaa, että kuski näkee sinut. Älä käytä puhelinta suojatiellä. Puhelimen käyttö liikenteessä on hyvin vaarallista. Monia ihmisiä on loukkaantunut tai menehtynyt kun he ovat katsoneet puhelinta kulkiessaan liikenteessä.

Näytelmä pienemmille

Eskareille ja alkuopetuksen ikäisille oli järjestetty näytelmä. Näytelmässä esiintyivät esimerkiksi Miina ja Manu. Näytelmä oli kello 12-12:45. Näytelmän aihe liittyi liikenneturvallisuuteen.

Kirjoittanut: Pinja Kukko, Heidi Salonen ja Minni Kurki 5C:ltä.

1 Kommentti