Ranskanlukioiden matka Pariisiin

Matkustimme 8.4. Pariisiin. Ensimmäinen päivämme meni matkustaessa ja hotellihuoneisiin asettumisessa.

 

Kävimme viikon alkupuolella ostamassa matkustuskortit, joilla pääsimme kulkemaan mm. metroilla ja junilla. Käytimme metroa joka päivä liikkuaksemme pitkät matkat nopeammin. Yhdellä metromatkalla metron katolla oli ihmisiä, minkä takia metro jouduttiin pysäyttämään tunneliin.

 

Kävimme viikon aikana useissa nähtävyyksissä; Eiffel-tornissa, Riemukaarella, Notre-Damella, Louvressa, Katakombeissa, Montparnassen hautausmaalla ja Disneylandissa.

 

Disneylandissa vietimme aikaa kuusi tuntia, mutta paikan ollessa hyvin suuri, emme ehtineet käydä kaikkialla. Disneylandissa olevista alueista ja rakennuksista monet oli tehty muistuttamaan Disneyn elokuvista tuttuja paikkoja.

 

Notre Damessa vieraillessamme saimme tutustua paremmin kirkon historiaan erilaisen arkkitehtuurin, patsaiden sekä taideteoksien kautta.

 

Louvressa näimme monenlaista taidetta, kuten kattomaalauksia, patsaita ja maalauksia. Pääsimme näkemään myös kuuluisan Mona Lisan.

 

Katakombeissa kiersimme käytäviä pitkin, joiden reunustat olivat täyttä ihmisten luita ja kalloja. Montparnassen hautausmaalla haudat olivat hyvin koristeellisia ja osa todella suuria. Haudat erosivat monin tavoin suomalaisista haudoista.

 

Eiffel-torniin mennessämme pysähdyimme lyhyesti katsomaan Riemukaarta. Eiffel-torniin sisäänpääsyä jouduimme odottamaan n. 2,5 tunnin ajan, jonka jälkeen pääsimme ihastelemaan Pariisia 300 metrin korkeudesta.

 

Joka päivä oli myös vapaa-aikaa, jolloin sai käydä syömässä, shoppailla ja kierrellä katselemassa kaupunkia kavereiden kanssa.

 

Kävimme myös muutamissa puistoissa, joissa Pariisin kaunis luonto tuli hyvin esille. Puistoissakin oli aikaa kierrellä ja ottaa kuvia.

Päivisin saimme itse valita, missä kävimme syömässä. Joinakin päivinä pääsimme maistelemaan täytettyjä patonkeja, suolaisia lettuja eli galetteja ja makeita lettuja eli crepejä. Aamu- ja iltapalat ostimme ja teimme itse. Pariisin ruokakaupoissa ja ravintoloissa näkyi selkeästi sen erilainen kulttuuri Suomeen verrattuna.

 

(Visited 142 times, 1 visits today)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*