Poliisikoira vieraili jopolla

Jopo-luokalla vieraili 3.4. poliisi koiransa kanssa

Poliisikoiran koulutus vie paljon aikaa, ja kaikki koirarodut eivät kelpaa töihin. Esimerkiksi pienet rodut eivät ole hyviä, koska niillä ei ole tarpeeksi fyysistä voimaa esim. ottaa karkuria kiinni. Yleisin koirarotu poliisilla on kuitenkin saksanpaimenkoira.

Poliiseissa on erikseen koirien ohjaajia, eli henkilöitä, jotka kouluttavat poliisikoirat. Koirat ovat henkilökohtaisia ja ne asuvat ohjaajiensa luona. Ohjaaja saa palkan lisäksi lisärahaa koiran kouluttamisesta ja sen huolehtimisesta. Periaatteessa koiran ohjaaja ei omista koiraa, vaan sen omistaa Hämeenlinnassa oleva poliisikoirien ”huoltopaja”. Koirat on kyllä luovutettu ohjaajille, mutta eläkeiän (10v) tullessa, ne joko saavat jäädä ohjaajalle tai ne luovutetaan Hämeenlinnaan pois nukutettavaksi.

 

Tämä poliisikoira, joka vieraili koululla, on huumekoira. Sen nimi on Dino ja se on nyt 3-vuotta vanha. Sitä on koulutettu oikeiden huumeiden avulla etsimään niitä. Ohjaaja saa tietyn määrän huumetta koulutusta varten, ja se tarkistetaan vuosittain, ettei siitä ole hävinnyt yhtään. Koira koulutetaan raapimaan kohtaa, jossa se haistaa huumeen. Koirilla on 1.5-2 miljoonaa kertaa parempi hajuaisti kuin ihmisillä, joten ne soveltuvat hyvin etsimiseen. Koirilla ei ole elämää, jos ne eivät kykene haistamaan. Hajuaistilla ne rakentavat suurimmaksi osaksi ympäristönsä.

(Visited 149 times, 1 visits today)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*