Lukuklaanin kirjapaketti

Sääksjärven koululle on saapunut kirjapaketti, joka on lahjoitettu Suomen kaikille ala- ja yhtenäiskouluille. Tämä paketti pitää sisällään 50 kirjaa sekä oppaan, joka on suunnattu lukupiirejä ohjaaville opettajille – tai miksei vanhemmille oppilaillekin. 

Lahjoituksen takana on Lukuklaani-niminen hanke, jonka tarkoituksena on saada lapset ja nuoret lukemaan enemmän. Lukupiirissä lukeminen, kirjasta keskusteleminen ja muiden ajatusten kuuntelu ovat keinoja, joita Lukuklaani suosittelee niille, jotka eivät ole erityisesti lukemisesta kiinnostuneita, tai se on heille haasteellista. Edellä mainittu opas Käsikirja lukupiireihin pitää sisällään tehtäviä ja vinkkejä lukupiirien parantamiseen. 

Koko Lukuklaani-hankkeen takana on Suomen Kulttuurirahasto, joka on yksityinen säätiö ja ollut toiminnassa jo vuodesta 1939. Lukuklaanin paketteja on lähetetty jopa miljoonan euron edestä ympäri Suomea, jonka Kulttuurirahasto on mahdollistanut sen saamien lahjoitusten ja testamenttien myötä. 

Koulut ovat itse saaneet valita oppilailleen sopivan kirjapaketin viidestä eri vaihtoehdosta, jotka ovat aihepiireiltään hieman erilaiset ja sisältävät viisi kopiota kustakin kahdeksasta kirjasta. Sen lisäksi mukana tulee 10 kirjaa, jotka sisältyvät jokaiseen pakettiin. Kirjat ovat lastenkirjallisuuden ammattilaisten valitsemia ja suunnattu eritoten 3.-4.luokkalaisille oppilaille. 

Myös ruotsin- ja saamenkielisille kouluille on olemassa omat pakettinsa. 

Lukuklaanin omat sivut voit löytää osoitteesta www.lukuklaani.fi, josta lukupiirin oppaankin voi ladata tarkasteltavaksi. 

(Visited 127 times, 1 visits today)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*