Koulukuraattorimme Riikka Valo

Koulussamme toimii monia eri alan työntekijöitä opettajien lisäksi. Riikka Valo on koulumme koulukuraattori, joka tarkoittaa sitä, että hän on osa oppilashuoltoa. Hänen tehtäviinsä kuuluu oppilaiden hyvinvoinnista huolehtiminen eli palavereihin, tuntityöskentelyyn, yhteisölliseen oppilashuoltoon osallistuminen ja näiden lisäksi Riikka tapaa oppilaita myös yksilöllisesti

”Työni on mielenkiintoista, palkitsevaa, monipuolista, haastavaa ja jatkuvaa seikkailua”, Riikka Valo kuvailee työtään.

Riikkaan saa yhteyden Wilman kautta, puhelimitse, opettajien ja luokanvalvojien kautta tai tulemalla kuraattorin työhuoneen ovesta sisään silloin, kun ovi on auki. Hänen työhuoneensa on yläkoulun alakäytävällä, tilassa 1059.

Joinakin päivinä kuraattorillamme on koira mukanaan. Koira on paikalla sovitusti ja koirapäivinä. Vakituista päivää ei ole. Koiran paikallaolon voi tarkistaa kuraattorin tilan ovesta, johon on laitettu erilaisia ilmoituksia kuraattoriin liittyen.

”Koiraa saa tulla aina moikkaamaan, kun ovi on auki. Uusille seiskoille haluan vielä sanoa, miksei muillekin oppilaille, että tsemppiä yläkouluun, olkaa rohkeasti omia itsejänne, säilyttäkää avoin mieli ja olkaa ystäviä toisillenne. Huomatkaa hyvä ja käyttäkää vahvuuksianne!” Riikka Valo kommentoi haastattelun lopussa.

3 Kommentit

1. Koulukuraattorimme Riikka on meidänkin mielestä oikein. Olemme itsekin käyneet Riikalla. Meidän mielestä Riikka kuuluu opettajakuntaan ja Riikalla on joskus oma koira mukanaan, jota voi samalla silitellä. Tuo on ihana, kannustava ja kiltti aihe kuraattorista.