Jopolaiset koeyleisönä Ghost stories- esityksessä

Maanantaina 1.10.18 lähdimme nyssellä kohti Komediateatteria katsomaan 3.10. ensi-iltaan tulevaa Ghost Stories näytelmää. Hittikappale on pyörinyt useita vuosia mm. Lontoossa. Ennen näytelmän alkua saimme tietoa Komediateatterin rakennuksen historiasta ja nykyisestä toiminnasta. Maija-Leena Raipia esitteli meille mm. 100 vuotiaan kristallilampun ja kertoi sen olevat yhtä vanha kuin suojeltu rakennuskin. Vanha, kaunis mutta moderni talo lämpiää maalämmöllä ja löytyyhän sieltä aurinkopaneelitkin. Päivisin talolla on nuorille näyttelijäksi haluaville ohjaavaa ja opastavaa koulu toimintaa. Vuonna 2006 on valmistunut 20 metriä maan alle kaivettu teatteri. Kesällä hulvattomia komedioita tarjoilee ulkoilma teatteri.

Koska olimme ainoat katsojat, pääsimme riville 1. Näytelmä piti jännityksessä meidät kaikki koko keston ajan. Juonta emme paljasta koska ensi-iltakaan ei vielä ole mennyt…Mutta oppilaiden mielipiteet olivat selvät: Näytelmä oli jännittävä, pelästyimme useamman kerran. Mutta ei liian jännittävä. Useampi haluaisi mennä katsomaan uudelleen ja loppuratkaisu pohditutti ja mietitytti. Keksimme useampia selityksiä mitä se loppu tarkoitti. Oppilaat olivat positiivisen iloisia ja energisiä esityksen jälkeen. Kiitoksia kovasti ohjaaja Teemu Ojalalle, teatterin johtaja Panu Raipialle sekä  tietenkin koko näyttelijä kaartille. Erityiskiitokset ihanasta historian tuokiosta Maija-Leena Raipialle.

Sääksjärven 9 J luokka.

2 Kommentit

1. Näytelmä oli varmasti hyvä itse en viellä uskalla mennä näytelmää katsomaan, mutta toivon että pääsemme johonkin toiseen näytelmään. Tykkään kyllä paljon kuhutarinoista että pian voin sen mennä katsomaan.