Jopo haastattelut alkoivat

Kaikki 20 Jopolle hakenutta oppilasta haastatellaan tämän  ( vko 15 ) ja ensi viikon ( vko 16) aikana. Haastattelijoina toimivat: Outi Vatula, jopo luokan opettaja. Riikka Valo, koulukuraattori ja Sari-Ulrika Tenhunen, jopo-ohjaaja. Jopo-luokalle valitaan yhteensä 12 oppilasta. Haastattelujen tavoitteena on löytää motivoituneet oppilaat, joille opiskelu Jopo-luokalla sopii. Haastattelut kestävät noin tunnin ja uutta on se, että oppilas ja huoltaja ovat haastattelussa eri aikaan. Lopussa ollaan kaikki hetki vielä yhdessä.

JOPO eli joustavan perusopetuksen luokka

Jopo-luokalla opiskellaan asioita eritavalla. Jopo-lukuvuoteen kuuluu ensi vuonna 60 työssäoppipäivää. Eli oppilaat käyvät neljä kertaa vuoden aikana työssäoppimassa, siellä tehdään myös työssäoppimispäiväkirjaa ja top-tehtäviä. Jopolaiset käyvät myös paljon retkillä: teatterissa, yläkoulun yrityskylässä, käräjäoikeudessa yms. Hakkarin jopolaisten kanssa. Myös vierailijoita on jopolla käynyt paljon; rauhanturvaaja, poliisi, kasvatustieteiden tohtori, merkonomiopiskelijoita yms.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään viikolla 18. Uudet jopolaiset toivotetaan tervetulleiksi ryhmäytymispäivään 28.5. maanantaina Puntalaan. Vietämme siellä aurinkoisen aamupäivän Hakkarin jopojen kanssa touhuten ja tutustuen.