Huugo – luku- ja kaverikoira

Tapasimme Huugon ja hänen omistajansa täällä Sääksillä. Haastattelimme heitä hetkisen aikaa, ja saimme kerättyä paljon tietoa niin rauhallisesta Huugosta. Ensin perusjuttuja. Huugo on 4-vuotias tanskandoggi joka on perusluonteeltaan kiltti ja rauhallinen. Huugo on tullut omistajalleen Ullalle (aka OY = ohjausyksikkö) Forssasta ihan pentuna, mutta ensikertaa he tapasivat heti, kun Huugo oli syntynyt. Huugo oli syntyessään reilun kahvipaketin painoinen, vuosi sitten puntariin tuli luvuksi 93kg. Huugo on siis reilun kokoinen luku – ja kaverikoira.  

Huugo tekee lukukoiran hommia täällä Sääksjärven koululla pari kertaa kuussa, muuten Huugo saa tehdä töitä 2h/viikko Suomen kennelliiton mukaan. Huugo kuuntelee 1-2- luokkalaisten lukemista, kerran on vierailtu jopa kutosten luokalla. Huugon oma kirjasuositus on Kapteeni Kalsari, koska kirjassa seikkailee myös melkein saman niminen hahmo, Huuko 

Huugo rakastaa lunta, ankkalastuja, kurkkua ja tietenkin vaan chillaamista. Possun maku ei nappaa ja naapurin koiran tai ylipäätään muiden koirien haukkumisesta Huugo ei niinkään välitä. “Olokee ny hilijaa!” Huugo tuhahtaa. Uiminen on myös no no, vaikka suihkuja on mukava ottaa. Vapaa-ajalla nukkuminen ja pelkkä oloilu on kivaa.  

Huugon erityistaitoja ovat varmaankin sen äärimmäisen rauhallinen olemus, supertarkka hajuaisti ja ihmisten tunteiden aistiminen. 

 

Miten Huugon löytää somesta? 

Facebook : Luku-ja kaverikoira Huugo 

Instagram : lukukoirahuugo 

 

(Visited 172 times, 1 visits today)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*