Freestyle

Antti Remahr tuli pitämään Sääksjärven koululle 5-9 luokkalaisille päihdevalistusta. Jokaisen luokan oli tarkoitus käydä yhdellä tunnilla kuuntelemassa ja keskustelemassa päihteiden hyvistä ja huonoista puolista.

Pääasiassa aiheina olivat tupakkatuotteet ja alkoholi. Keskustelimme molempien hyödyistä ja haitoista. Tupakkatuotteisiin ei saatu yhtäkään hyötyä, mutta haittoja oli senkin edestä, muun muassa tervan kerääntyminen keuhkoihin ja suun terveyden heikkeneminen. Alkoholiin saatiin ainakin yksi hyvä puoli, eli hyvä maku, mutta siitäkin saatiin moninkertaisesti enemmän haittoja, esimerkiksi liika alkoholin juominen voi johtaa moniin ongelmiin.

Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja hyvin suunniteltu. Monilta oppilailta kuultiin hyvää palautetta: ”Ainakaan turhia asioita ei siellä höpisty.”

1 Kommentti

1. Tuollaisesta asiasta on järkeä pitää tilaisuus. Päihteet eli alkoholi ja huumeet voivat myrkytyksen, kännin tai pahimmassa tapauksessa voit kuolla tai joutua sairaalaan.