Sääksjärven koulun uusi rehtori: “Oppilaat aina mukaan koulun asioiden valmisteluun.”

imgp6162_reetamari

Anna-Maija Hakuni-Luoma

Kokemus: toiminut 26 vuotta alakoulun rehtorina, vuoden koulutoimenjohtajana ja kaksi vuotta luokanopettajana

Koulutus: Kasvatustieteiden maisteri

Ikä: 55 (3.10.)

Kotipaikka: Tampere, vuodesta 1988

Harrastukset: Liikunta, ollut aina osa elämää. Harrastuksiin lukeutuu kuntosalilla käynti, lenkkeily, lukeminen, veneily ja mökkeily.

Lemmikkejä: Ei ole

Lempiaineet koululaisena: Liikunta, kuvataide ja historia

Viime torstaina Sääksjärven koululle valittiin uusi rehtori, joka astuu virkaan 1. marraskuuta. Toimittajamme tavoitti Anna-Maija Hakuni-Luoman haastatteluun puhelimitse.

Hakuni-Luoma kertoo seuranneen Sääksjärven koulun historiaa ja kehittymistä jo pitkään. Hän pitää koulusta, sillä koulu on vetovoimainen, suuri, hyvämaineinen ja tunnettu yhtenäiskoulu. Työstään Sääksjärvellä Hakuni-Luoma odottaa mielenkiintoista ja innostavaa.

“Tärkeintä koulussa on oppiminen ja oppilaiden kasvu sekä kehittyminen”, kertoo Hakuni-Luoma. Lapset ja nuoret opiskelevat yhdeksän vuotta peruskoulussa. Pitkällä koulutiellä nuoren ihmisen hyvällä kasvulla on suuri merkitys.

Hakuni-Luoma ei vielä tiedä aikooko uudistaa jotain Sääksjärven koulussa. Yleisesti melkein kaikkialta löytyy Hakuni-Luoman mukaan kehitettävää, mutta hän korostaa että uudistukset tehdään yhdessä kaikkien eli henkilökunnan, oppilaiden ja vanhempien kanssa.

Hakuni-Luoman mielestä on tärkeää ottaa oppilaat mukaan päätäntään. “Oppilaat tulee aina ottaa mukaan koulun asioiden valmisteluun.” Hakuni-Luoman mukaan on päivänselvää, että oppilaskunta osallistuu esimerkiksi järjestyssääntöjen ja oppilashuollon suunnitteluun.

Vaikuttaminen ja aktiivinen esiintyminen ovat tärkeitä”, sanoo Hakuni-Luoma. Kaikkien oppilaiden on hyvä saada osallistua koulun toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen, joka toteutuu joka päivä. Hakuni-Luomasta on hienoa, että koulullamme on moniakin nuorten vaikuttamiseen tähtääviä toimintoja ja tekijöitä, kuten oppilaskunta, ala-asteen pikku parlamentti ja koulun lehti.

Matias Mäkiranta